Rakkaudesta salaatteihin (plus kahvit kaupan päälle)


Olen pohtinut useaan otteeseen missä kohdin vedetään viiva siihen mikä on salaattia ja mikä ei. Hyvänä esimerkkinä pastasalaatti. Kun tarjoilet pastasalaatiksi nimetyn lämpöisenä, siitä tulee pasta! Minulle salaatit ovat yleensä "viherpohjaisia", mutta kuitenkin ruokaisia. Tai ainakin ne mitä mieluiten syön ja teen. Keittiöstäni löytyy muutamaa poikkeusta lukuunottamatta aina tarvikkeet perusvihersalaatille ja sesongin mukaan pohjan päälle saa rakenneltua milloin mitäkin mieli tekee.
Tämän päivän salaatin inspiraationa toimi tuoreet viikunat ja siihen kylkeen aina yhtä ihanan suolainen halloumi. Nami nam!


Halloumi-viikunasalaatti
(2 hengen satsi)

1 ruukku jääsalaattia
pari nippua rucolaa
n. 200g halloumia
2 viikunaa
miniluumutomaatteja
iso kourallinen manteleita
oliiviöljyä (halloumin paistoon)

mustapippuria
pistaasiöljyä
balsamicokastiketta

Ensin suosittelen kasaamaan tuoresalaattipohjan jääsalaatista ja rucolasta että tomaateista isoille lautasille. (Tämä siksi, koska halloumi paistuu melko nopeasti, ja parasta se on juuri paistettuna.) Huuhtele viikunat hyvin ja lohko ne valmiiksi. Anna viipaloidulle halloumille kaunis sävy oliiviöljyssä ruskistaen ja lisää ne viikunoiden sekä manteleiden kanssa viherpohjan päälle. Rouhi lopuksi mustapippuria myllystä sekä pirskottele pistaasiöljyä ja balsamicokastiketta salaatin päälle. Voila! Niin hyvän makuinen ja niin nopea.

Halloumi-viikunasalaatti

Salaatin jälkeen teki niin kovasti mieli kahvia. Olen nykyisin melko tarkka kahvini suhteen (ystävätkin sitä monesti nolona todistaneet!), mutta teen kahvistani varioita myös. Minun hyvän kotona "keitetyn" kahvin kriteereihin lukeutuvat tummapaahteisuus sekä tuoreus. Kahvini valmistan pavuista jauhamalla sekä mokkapannulla valmistamalla. Kahvipavut säilytän jääkaapissa tiiviissä astiassa tuoreuden varmistamiseksi. Tänään kahvini sai makua makeuttamattomasta kookosjuomasta kera todellisen suklaanautinnon. Kaapissani on kuukauden ollut nautiskelua varten 99%:sta suklaata. Suklaa on tottumattomalle suulle aluksi todella jytyä ja  todentotta ei sitä montaa palaa voi syödä kerrallaan. Kookosvihteisen kahvin kanssa se oli kuitenkin täydellisyyttä hipova nautinto.

kookoskahvi ja vahva suklaa

Näillä eväin mennään sitten viikonloppua kohden! Millaisia ruokasuunnitelmia olet tehnyt viikonlopulle vai menetkö fiiliksen mukaan?


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee